Toeristen Informatie Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland. De hoofdstad van de provincie is 's-Hertogenbosch; de grootste stad is Eindhoven, gevolgd door respectievelijk Tilburg en Breda.

In Noord-Brabant worden veel jaarmarkten, braderieën, muziek- en sportevenementen georganiseerd. Dit gebeurt niet alleen in de grote steden, maar ook in de kleinere dorpen. Het bekendste evenement is natuurlijk Carnaval. Veel steden krijgen dan een andere naam. Zo heet Eindhoven dan Lampegat en Tilburg heet Kruikenstad.

Aan attractieparken geen gebrek in Noord-Brabant. Miny World in Bergen op Zoom biedt binnen en buiten, avontuurlijk, fantasierijk, veilig en onbeperkt speelplezier voor kinderen. BillyBird Park Hemelrijk in Volkel bied als recreatiepark met een aantal buiten speelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, grote attracties voor de echte avonturiers en een strandbad. Echter Noord-Brabant kent twee topattracties: de Efteling in Kaatsheuvel, welke al een paar keer als leukste uitje van Nederland is uitgeroepen. Het sprookjesbos blijft de basis van de Efteling, maar elk jaar komen er weer nieuwe attracties bij. Een 2e topattractie is Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. In Safaripark Beekse Bergen rijd je met je eigen auto of met de Safaribus door de dierenwereld. Je kunt ook met de Safariboot of te voet op pad.

Combineer een bezoek aan de stad eens met een groen uitstapje. Het Brabantse binnenland nodigt uit tot wandelen, fietsen, paardrijden en meer. Natuurgebieden zoals de Biesbosch, de Groote Peel en de Loonse en Drunense duinen - het grootste stuifzandgebied van West-Europa - zijn daar uitermate geschikt voor. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een schitterend groen gebied met unieke historie en maar liefst 34 forten en een prachtig recreatiegebied vol grasland, akkers, heide, veen en meren.